Grabbahalvan vill inte ha en frontmonterad elmotor men han vill ändå ha något coolare är ett analogt ankare..

Kasta ankar betyder i stort sett samma sak som förtöja. Motsatsen till kasta loss.

När vi var i Kalmar så kände vi att Micro Pole hade varit perfekt. Kan man kombinera en frontmotors ankringsfunktion med ett analogt ankare som är lika smidigt som ett Micro Pole fast som även funkar djupare?

Vi letade länge och väl runt efter ett alternativ som kunde passa. Jag snubblade över Trac Anchorzone 20 på Watski som då kostade 1599.- En summa som faktiskt kändes överkomlig. Köpa en frontmonterad elmotor för 10 tusen för att använda ankringsfunktionen är absolut ett alternativ. Något vi hade fått på köpet hade ju varit vikt. En Xi5 54 väger 20 kilo och sedan tillkommer batteri säg 10 kilo för ett 100 ah Lithium.  30 kilo totalt. Trac Anchorzone 20 väger 3,3 kilo och vi valde ett plättankare eller river anchor kanske man kan kalla det. Det väger 4,5 kilo. Ett gummerat ankare som inte skadar båten.

Hur vi skulle fästa allt på båten övergick mitt förstånd så jag fick ringa till Aremyr. Aremyr fixade och trixade och byggde ett fäste i aluminium som gör att hela riggen sitter stenhårt. Det här var det mest optimala vi kunde hitta på! Vad tycker ni?

trac anchor

 


Smidigt.. eller hur?